swedish enligsh

Retroinspirerad kollektion med unisex kläder för de minsta, och söta/coola klänningar att använda året om.

Idén till Kram barnkläder kom till när min första dotter föddes 2003. Som så många andra föräldrar födda på 70-talet, så saknade jag kläder med den rätta känslan och estetiken. Kläder utan Hello Kitty och disneymotiv. Kläder som tjejer kan vara söta och praktiska i utan att för den skull se ut som små prinsessor. Killar kan också ha hjärtan på sina kläder, eller hur? Actionfigurer i all ära men ett litet Kram-vänligare alternativ är ju aldrig fel.

Hjärtarna är för mig är en riktig 70-tals klassiker. För att det inte skulle bli för gulligt så valde jag färgerna brunt och grönt.  Det blir en fin kontrast till modellerna. Den enkla och rena estetiken gör kläderna lättkombinerade med andra färger eller stilrent med kläder i svart/vitt. Många kanske tycker att klänningen endast kan användas på sommaren, men den fungerar utmärkt med en långarmad tröja under när det är lite kallare.

Mina klänningar är i korta vida modeller, tanken är att återinföra klänningen som ett vardagsplagg. De ska vara lek- och klättervänliga. När de har blivit för korta så fungerar de utmärkt som en liten blus till jeansen. Själv har jag använt samma förklädsklänningar till mina tjejer från det att de var runt halvåret till cirka 2 år. Väldigt praktiskt!

Jag kan inte låta bli att köpa förkläden när jag är på loppisar, urgulliga att ha till en kjol. För att göra det lite mer lättanvänt så satte jag ihop det till en kjol. Förklädet är lätt att ta av, då det är fäst med två tryckknappar. Väldigt fiffigt - du får två kjolar i en.

Förklädesklänningen är i en kort modell, som ska vara lätt för de små att krypa i. De stora fickorna på klänningarna är tänkta att användas i leken, kul att lägga saker i och ta ur.

Sparkbyxan och den lilla omlott-tröjan är två riktiga favoriter, loppis-fynden används flitigt hemma hos oss. Sparkbyxan är ett skönt och praktiskt plagg för de minsta, ingen resår som sitter åt i magen. Jag har en modell med fot och en utan.

Trygg Textil Kollektionen är i 100% bomull. Kläderna är tillverkade i Portugal. Alla producenter till kläderna är certifierade av Oeko-Tex (www.oeko-tex.com)

Hoppas att ni och era barn kommer att trivas med Kram barnkläder!

Med vänlig hälsning

Jessica Jönsson